€7,95 Incl BTW.
Wijn
Een blauw druivenras van Siciliaanse komaf is de Nero d’Avola. Het wijnhuis Vanita maakt hier een zwoele wijn van met een robijnrode kleur. In de smaak komt een volle, fruitige en evenwichtige indruk naar voren, met frisse zuren, zachte tannines en een lichte kruidigheid in de afdronk. Het aroma combineert tonen van rijp rood fruit, braam en specerijen, aangevuld met subtiele accenten van roze peper en leer.
De wijn past goed bij gerechten als pasta met tomatensaus, gegrild vlees of wild, en rijpe kazen.
Wijnhuis
Vanita is gevestigd op Sicilië. Hier worden druiven verwerkt afkomstig van maar liefst drie verschillende Italiaanse wijnregio’s. Dit omdat Vanita onderdeel is van de grotere groep Fantini.
Het is opgericht met als doel om de karakteristieken van die drie regio’s op een moderne wijze tot uiting te brengen. Van Abruzzo met zijn gemengde bodems (marno-klei met kalk en zand) en invloed van zowel Apennijnse als Adriatische bries, tot Puglia met zijn warme klimaat en maritieme koelte en Sicilië, waar warme scirocco-winden en diverse bodems een ideaal habitat vormen voor complexe inheemse druivenrassen.
Gebied
Sicilië is het zuidelijkste wijngebied van Italië en de grootste eiland in de Middellandse Zee. Het ligt op korte afstand van het vasteland, gescheiden door de Straat van Messina. Het eiland heeft een lange wijntraditie die meer dan 2500 jaar teruggaat en is historisch gezien een belangrijk centrum van de Mediterrane wijnbouw.
Het klimaat is typisch mediterraan, met veel zonuren, gematigde neerslag en weinig kans op druivenziekten door de warme, droge omstandigheden en de invloed van zeewind. Hierdoor is het gebruik van bestrijdingsmiddelen beperkt en wordt een aanzienlijk deel van de druiven biologisch geteeld.
De vulkanische bodem speelt een grote rol in het karakter van de wijnen. In het oosten domineert de Etna, waarvan de donkere, mineraalrijke gronden zorgen voor wijnen met een uitgesproken smaakprofiel. Ook de Iblei-bergen in het zuidoosten en de heuvels in het westen dragen bij aan gevarieerde bodemtypes die de druiventeelt beïnvloeden.
Tot de belangrijkste druivenrassen behoren de inheemse Nero d’Avola en Catarratto, naast andere lokale variëteiten zoals Grillo, Inzolia, Grecanico en Frappato. Internationale rassen als Syrah worden eveneens verbouwd. Rond de Etna spelen ook Nerello Mascalese en Nerello Cappuccio een belangrijke rol.
Specificaties:
Smaaktype: Rijk, zwoel, rood fruit
Druivenras: Nero d’Avola
Wijnhuis: Vanita
Land/regio: Italië, Sicilië
Serveertemperatuur: 18ºC
Het lijkt erop dat u nog geen artikelen aan uw winkelwagen heeft toegevoegd.
Naar Producten