Casalforte – Soave

Per fles

8,50 Incl BTW.

Wijn
Een prachtig lichtgeel gekleurde wijn. In de neus mooie geuren als witte bloemen en exotisch fruit. Soave is intens van smaak, maar elegant met een klein fris zuurtje in de afdronk.

Gastronomisch gezien goed in combinatie met bijvoorbeeld gegrilde witte vis, risotto met groene kruiden, spagetti Vongole, mild gekruide Thaise gerechten of bij sushi.

Wijnhuis
Casalforte is de prestigieuze wijnlijn van Cantine Riondo, een toonaangevende coöperatie met zo’n 2000 wijnbouwers in de Veneto-regio. De naam verwijst naar het kasteel van Monteforte, gebouwd rond het jaar 1000 om de regio te beschermen tegen aanvallen. Dit kasteel biedt ook een prachtig uitzicht over de stad Asti en de omliggende wijngaarden van Casalforte.

De naam ‘Casalforte’ is afgeleid van de Italiaanse woorden casale (boerderij of landhuis) en forte (sterk of krachtig). Het symboliseert de robuuste boerderijen die al generaties lang onderdeel uitmaken van het landschap van de wijnbouwers van Cantine Riondo.

Casalforte vertegenwoordigt de verfijnde wijntradities van Veneto, met een assortiment van volle, elegante DOC- en cépagewijnen. Deze wijnen zijn gemaakt van inheemse druivensoorten zoals Pinot Grigio, Garganega, Corvina en Valpolicella en passen perfect bij verfijnde gerechten uit zowel de Italiaanse als internationale keuken.

Gebied
Veneto is een belangrijk wijngebied in de noordoostelijke hoek van Italië. Veneto is iets kleiner dan de andere grote wijnproducerende regio’s van Italië – Piemonte, Toscane, Lombardije, Puglia en Sicilië. Het produceert echter meer wijn dan elk van deze regio’s.

Hoewel de zuidelijke regio’s Sicilië en Puglia lange tijd de belangrijkste wijnproducenten van Italië waren, begon deze balans in de tweede helft van de 20e eeuw naar het noorden te verschuiven in de richting van Veneto. In de jaren 90 kwijnde de Zuid-Italiaanse wijn weg in een steeds competitievere en veeleisendere wereld, terwijl Veneto zijn spel opvoerde en erkenning kreeg met wijnen als Valpolicella, Amarone, Soave en Prosecco.

Met de fruitige rode Valpolicella als aanvulling op de intense Amarone en zoete Recioto tegenhangers, is Veneto gewapend met een formidabele portfolio van rode wijnen om samen te gaan met de verfrissende witte wijnen, zoals Soave en sprankelende Prosecco.

Categorieën ,

Specificaties

Smaaktype: mineraal, fris, bloemig

Druivenras: Garganega

Wijnhuis: Casalforte

Land/regio: Italië, Veneto

Serveertemperatuur: ca 8 ºC

Waarbij: spaghetti vongole, mild pittige gerechten of drink de wijn bij Sushi

0
0
Uw winkelwagen is leeg!

Het lijkt erop dat u nog geen artikelen aan uw winkelwagen heeft toegevoegd.

Naar Producten