Menu
€85,00 Incl BTW.
Wijn
Het vlaggenschip van de San Pietro cru in Barolo is de Barolo Riserva van Viberti Giovanni. De Viberti wijnmakerij heeft 3 kleine percelen in de cru en alleen de druiven van het hoogste perceel het dichtst bij de weg worden gebruikt om de Barolo Riserva te maken.
De druiven worden gefermenteerd in verticale stalen kuipen gedurende een periode van 16 tot 21 dagen. Na de malolactische gisting in stalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur van 20° C rijpt de wijn in ongebrande vaten van 50 hl gedurende een periode van 46 maanden, gevolgd door nog eens 3 maanden in staal voor het bottelen. De wijn wordt enkel geproduceerd in jaren die geschikt zijn voor een lange rijping en heeft typische toetsen van kreupelhout en wilde roos.
De Barolo Riserva San Pietro heeft een donker robijnrode tot granaatachtige kleur. De Barolo Riserva biedt tonen van balsamico, afgerond met droge tabak en wilde rozen. De tannines zijn droog, maar de wijn behoudt een mooie zijdezachtheid.
Perfect te combineren met stoofschotels van rundvlees, romige pasta’s, geroosterd lamsvlees en wildrijkere eiwitten, zoals hert of ree.
Wijnhuis
In 1923 is Antonio Viberti begonnen met de productie van wijn om te serveren in de herberg ‘Il Buon Padre’. Er werd toen gestart met wijnen gemaakt van de Barbera-, Dolcetto -en Nebbiolo-druif.
In 1967 zette de tweede zoon van Giovanni, bijgestaan door zijn vrouw Maria, de eerste stappen in het kleine wijnhuis van de familie. Maria’s aanwezigheid bleek van fundamenteel belang voor het wijnhuis en de herberg. Als cheffin direct betrokken bij de bereiding van de gerechten en anderzijds voor de productie van de wijnen draagt ze bij aan de groei van het wijnhuis, de wijnen en de familie.
Tegenwoordig is het Claudio Viberti die er de scepter zwaait. Onder zijn toeziend oog wordt er flink geïnvesteerd in de productie van Barbera, het wijnhuis en natuurlijk de ‘Buon Padre’ Barolo.
Gebied
Piemonte is gelegen in het noordwesten van Italië. Het is een van de bekendste wijnregio’s ter wereld en heeft meer DOCG-wijnen dan enige andere Italiaanse regio. Bekende namen zoals Barolo, Barbaresco en Barbera d’Asti komen hier vandaan. Hoewel de regio vooral bekend is om zijn krachtige, tanninerijke rode wijnen van de Nebbiolo-druif, is de zoete, witte, mousserende Moscato d’Asti de grootste succesverhaal van het afgelopen decennium.
Piemonte ligt, zoals de naam suggereert (pied = voet, mont = berg), aan de voet van de Westelijke Alpen, die de regio aan de noord- en westzijde omringen. Deze Alpen vormen de natuurlijke grens met Provence in het westen en via de Aostavallei met het Zwitserse Wallis in het noorden.
In het zuidoosten liggen de noordelijke Apennijnen, die Piemonte scheiden van de smalle regio Ligurië langs de Middellandse Zeekust. Ten oosten van Piemonte ligt Lombardije en de vruchtbare Po-vlakte, die minder geschikt is voor wijnbouw, hoewel er nog steeds wijngaarden te vinden zijn in de glooiende valleien ten westen van Piemonte, grenzend aan de wijngaarden van West-Veneto.
De Alpen en Apennijnen zijn van groot belang voor Piemonte, zowel vanwege het gunstige klimaat dat ze creëren als vanwege de bescherming die ze eeuwenlang boden tegen invasies. Tegenwoordig is Piemonte een klassiek grensgebied voor wijnbouw, waar invloeden van naburige regio’s samenkomen en uitwisseling van wijnkennis met andere wijngebieden wereldwijd plaatsvindt.
Barolo is het wereldberoemde gebied in het noorden van Italië. In de eveneens bekende streek Piemonte. De wijngaarden van het wijnhuis Viberti liggen voornamelijk aan de westkant van de stad Barolo op zo’n 400 tot 500 meter boven zeeniveau. Naast de productie van Barbera, Dolcetto en Nebbiolo is er een klein perceel, onder aan de heuvels, aangeplant met Chardonnay voor de prachtige Filebasse en Rinato.
Specificaties
Smaaktype: Vol, rijk, strak
Druivenras: Nebbiolo
Wijnhuis: Viberti Giovanni
Land/regio: Piemonte, Italië
Serveertemperatuur: 18 º C
Het lijkt erop dat u nog geen artikelen aan uw winkelwagen heeft toegevoegd.
Naar Producten