€28,95 Incl BTW.
Omschrijving
Poires Williams komen visueel goed tot hun recht in een fles eau-de-vie, maar ontwikkelen hun smaak beter in een likeur zoals deze. Voor elke fles wordt ongeveer 14 kilo peren gebruikt. Na het persen wordt een geconcentreerd sap verkregen, het “coeur du jus”. Dit wordt meerdere weken geweekt met cognac, suikerstroop, gedemineraliseerd water en een kleine hoeveelheid karamel.
Het resultaat is een likeur met duidelijke, zachte tonen van peer, cognac, vanille en karamel. Deze kan puur worden gedronken, met ijs of in combinatie met chocolade.
Producent
De geschiedenis van Domaine Peyrot omvat inmiddels vier generaties. Het domein Logis des Bergeronnettes ligt in Jarnac, in de Grande Champagne. De familie begon hier als wijnbouwers en startte later met het distilleren van cognac. Aanvankelijk werd het grootste deel van het distillaat verkocht aan handelaren uit de omgeving. De productie groeide geleidelijk, waarna men begon onder eigen naam te bottelen en het landgoed verder werd uitgebreid. Inmiddels werken ook de kinderen binnen het familiebedrijf.
De familie richt zich op kwaliteit en houdt bij het gebruik van technologie rekening met ecologie en omgeving. Hierbij wordt gewerkt volgens een methode van gewasbeheer die “culture raisonnée” wordt genoemd. Hierdoor wordt het gebruik van pesticiden en andere bestrijdingsmiddelen tot een minimum beperkt en ontstaat een evenwichtige relatie tussen flora en fauna.
De cognacs worden volledig gedistilleerd uit ugni blanc (100%). De distillatie vindt plaats in de Alambic Charentais en levert uit 7.500 liter wijn ongeveer 600 liter eau-de-vie op met een alcoholpercentage van 72%. De rijping gebeurt op vaten van Limousin-eiken. In de loop van de jaren wordt het alcoholpercentage met gedemineraliseerd water teruggebracht tot 40%. Het jaarlijkse verlies door verdamping, la part des anges, bedraagt tussen 3 en 5%.



